יש מקרים בהם צליל מסוים ישמע חזק מדי או צורם לאדם אחד, אך לא יפריע כלל וכלל לאדם אחר. השוני בשמיעה וההבדלים ברגישויות לעוצמת הצלילים והקולות גורמת לנו לחשוב שכמו שאנחנו שומעים גם האחרים שומעים ולכן רק לאחר תקופה ממושכת של ירידה בשמיעה אנחנו מזהים כי יש בעיות שמיעה.
4 סימנים המעידים על בעיות שמיעה
בעיות שמיעה אצל מבוגרים הם דבר נפוץ, בכל העולם ולא רק בישראל וקיימים 4 סימנים המעידים על ירידה בשמיעה:- דיבור בקול רם – אנשים שלא שומעים טוב את הסביבה, מניחים שגם הסביבה לא שומעת אותם כמו שצריך ולכן הם מתחילים לדבר בקול רם ואף לצעוק.
- הגברת עוצמת הקול – כאשר לא שומעים טובים רוצים להגביר את רעשי הסביבה. בין אם מדובר בטלויזיה, ברדיו או בשיחה בטלפון ברמקול – אדם שמרגיש ירידה בשמיעה יגביר את עוצמת ההקול כמה שיותר גבוה. דוגמא טובה לכך היא צפייה בטלויזיה בקולי קולות.
- בקשה לחזור על הדברים הנאמרים – אנשים שלא שומעים טוב וחווים בעיות שמיעה במקרים רבים יאמרו מה? לא שמעתי? תוכל לחזור על מה שאמרת? אלה הם רק דוגמא קטנה לשלל ביטויים המעידים כי האדם אליו מדברים לא שומע טוב.
- התעלמות – כאשר אדם לא שומע טוב במקרים רבים הוא מתעלם ממה שהסביבה שואלת אותו. הסביבה חשה תחושת תסכול כי אותו אדם לא מגיב ולא עונה, כשלמעשה הוא בכלל לא שם לב או לא שמע שהופנתה אליו שאלה.