צור קשר!

השאר פרטים ונציג יחזור אלייך

איך מזהים בעיות שמיעה אצל מבוגרים

תוכן עניינים

יש מקרים בהם צליל מסוים ישמע חזק מדי או צורם לאדם אחד, אך לא יפריע כלל וכלל לאדם אחר. השוני בשמיעה וההבדלים ברגישויות לעוצמת הצלילים והקולות גורמת לנו לחשוב שכמו שאנחנו שומעים גם האחרים שומעים ולכן רק לאחר תקופה ממושכת של ירידה בשמיעה אנחנו מזהים כי יש בעיות שמיעה.

4 סימנים המעידים על בעיות שמיעה

בעיות שמיעה אצל מבוגרים הם דבר נפוץ, בכל העולם ולא רק בישראל וקיימים 4 סימנים המעידים על ירידה בשמיעה:
  1. דיבור בקול רם – אנשים שלא שומעים טוב את הסביבה, מניחים שגם הסביבה לא שומעת אותם כמו שצריך ולכן הם מתחילים לדבר בקול רם ואף לצעוק.
  2. הגברת עוצמת הקול – כאשר לא שומעים טובים רוצים להגביר את רעשי הסביבה. בין אם מדובר בטלויזיה, ברדיו או בשיחה בטלפון ברמקול – אדם שמרגיש ירידה בשמיעה יגביר את עוצמת ההקול כמה שיותר גבוה. דוגמא טובה לכך היא צפייה בטלויזיה בקולי קולות.
  3. בקשה לחזור על הדברים הנאמרים – אנשים שלא שומעים טוב וחווים בעיות שמיעה במקרים רבים יאמרו מה? לא שמעתי? תוכל לחזור על מה שאמרת? אלה הם רק דוגמא קטנה לשלל ביטויים המעידים כי האדם אליו מדברים לא שומע טוב.
  4. התעלמות – כאשר אדם לא שומע טוב במקרים רבים הוא מתעלם ממה שהסביבה שואלת אותו. הסביבה חשה תחושת תסכול כי אותו אדם לא מגיב ולא עונה, כשלמעשה הוא בכלל לא שם לב או לא שמע שהופנתה אליו שאלה.

4 גורמים לבעיות שמיעה בגיל השלישי

לשמחתנו נאמר כי ניתן לטפל בבעיות שמיעה וככל שנקדים לזהות את הירידה בשמיעה, כך נוכל לטפל בה טוב יותר ומהר יותר. הגורם הראשון לירידה בשמיעה הוא הזקנה. אין הרבה מה לעשות וככל שאנחנו מזדקנים ומתבגרים. כך גם השמיעה נחלשת באופן טבעי. זהו תהליך אשר מתרחש אצל כל בני האדם ואין דרך למנוע או לעצור אותו. הגורם השני הוא לירידה בשמיעה הוא הצטברות של שעווה באוזניים. קשישים רבים לא שומרים על היגיינה מספקת ולאורך זמן אינם מנקים את האוזניים כך שנוצר פקק של שעווה הסותם את האוזן ומפחית מאיכות השמיעה. במקרים כאלה, בהם הקשיש חי בגפו, מומלץ לבדוק את האפשרות להסתייע בשירותי סיעוד אשר מסופקים ע"י חברות סיעוד אשר ידאגו לכל הצרכים שלו. הגורם השלישי לירידה בשמיעה הוא דלקות באוזן, מחלות או זיהומים המשפיעים על איכות השמיעה. דוגמא לכך היא טרשת האוזן  – דלקת כרונית בחלקה הפנימי של האוזן. הגורם הרביעי הן תרופות. קיימות תרופות המשפיעות על מערכת מסוימת בגוף, אך תופעות הלוואי שלהן בן ירידה בשמיעה. לאחר שמסיימים לקחת את התרופות, השמיעה חוזרת לאיתנה.  
בעיות שמיעה אצל מבוגרים

צור קשר

מחשבון זכאות לטיפול ביתי

גלילה לראש העמוד

אנחנו כאן בשבילכם!

השאירו פרטים ונחזור אליכם

חברות טיפול בקשישים | חברות סיעוד| מטפלת לקשישים

בדיקת זכאות!

תיגבור סיעוד – שירותי סיעוד בפריסה ארצית.
אנחנו מחוייבים לתת לכם וליקירכם את השירות הטוב ביותר
תוך הקפדה על יחס אישי ומקצועיות.

בדוק עכשיו מה הסיכוי שלך לקבל זכאות לגמלת סיעוד מטעם הביטוח הלאומי